Afbeelding
Foto: pixabay.com

PvdA pleit voor Kinderombudsman in Nissewaard

Politiek 174 keer gelezen

Nissewaard - Volgens het aloude spreekwoord hebben ‘Kinderen de toekomst’. Toch is het ook in deze tijd niet voor alle kinderen vanzelfsprekend dat zij een toekomst hebben. Sommige kinderen hebben al op jonge leeftijd een zetje in de rug nodig. 

In Nissewaard wordt daarom hard gewerkt om alle kinderen de kans te geven om mee te doen om een stapje verder te komen in de maatschappij. Zo wordt er gekeken naar de beste vormen van onderwijs, jeugdzorg en zijn er verschillende armoederegelingen die kunnen helpen om kinderen te geven wat ze nodig hebben. Maar lang niet altijd weten hun ouders dit of verlopen de aanvragen soepel. In Rotterdam stelde de Kinderombudsman in het rapport ‘Onder de loep’ vast dat de armoederegelingen daar te weinig gebruikt worden omdat ouders niet bekend zijn met de regelingen of niet goed weten hoe ze dit moeten aanvragen en deze dan soms onterecht worden afgewezen. 

Wat PvdA Nissewaard betreft een zorgelijke conclusie die mogelijk ook in Nissewaard kan spelen. ‘Gelukkig kunnen deze kinderen in Rotterdam dan naar de Kinderombudsman stappen maar in Nissewaard hebben we geen Kinderombudsman. Dat is natuurlijk jammer!’,  stelt PvdA raadslid Thérèse van Wassenaar. Zij pleitte daarom bij wethouder Wouter Struijk om te overwegen ook in Nissewaard een Kinderombudsman aan te stellen die kinderen kan helpen als niet alles helemaal goed loopt.

De wethouder zei toe dat deze ruimte er mogelijk is en gekeken wordt naar de mogelijkheden tot het aanstellen van een Kinderombudsman in Nissewaard. Wat van Wassenaar betreft een mooie ontwikkeling. ‘De PvdA is benieuwd naar de mogelijkheden en hoopt de Kinderombudsman binnenkort te mogen verwelkomen in de gemeente.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant