Afbeelding
Foto: PvdA

PvdA vraagt naar vernoeming Augusta Peaux

Politiek 371 keer gelezen

Op 2 november 1859 werd in Simonshaven de dichteres Augusta Peaux geboren. Hoewel zij een teruggetrokken leven leefde bracht zij in haar leven meerdere gedichtenbundels uit. Haar nalatenschap wordt nog jaarlijks gevierd tijdens het Augusta Peaux festival in Simonshaven. Een nalatenschap om trots op te zijn! 

In 2014 gaf de gemeente de columnist Jan Bontje uit Nissewaard de schriftelijke toezegging een straat in Simonshaven te zullen vernoemen naar Augusta Peaux. Tot op heden is dit helaas niet gelukt. Reden voor PvdA-raadslid Thérèse van Wassenaar hier nog eens naar te vragen. 'Het prachtige Simonshaven valt tegenwoordig onder de gemeente Nissewaard en hoe mooi zou het zijn wanneer deze dichteres, en trots van Simonshaven vertegenwoordigd zou zijn binnen de gemeentegrenzen van Nissewaard door een straat, plein of mogelijk een nieuwe constructie zoals een brug naar haar te vernoemen', aldus Van Wassenaar. 

Wethouder Mijnans gaf aan dat de lijst voor vernoemingen behoorlijk lang is, zo staat oud PvdA-wethouder van Spijkenisse Max Luinge ook nog op deze lijst. Maar er zit wel iets ‘in de pijpleiding’ voor Simonshaven waardoor een mogelijke vernoeming een stuk dichterbij komt. De fractie van de PvdA is benieuwd naar het vervolg en zal de vernoeming naar Augusta Peaux op de agenda houden.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant