Afbeelding
Foto: pixabay.com

Nieuw sportbeleid goed voor Nissewaarders

Politiek 324 keer gelezen

ONS stemt tijdens de raadsvergadering van 29 januari volmondig 'ja' voor het nieuwe sportbeleid.

'Het mag geen verrassing meer zijn dat ONS het sport- en verengingsleven als cement voor de samenleving ziet. De meerwaarde die sport heeft op terreinen als gezondheid, integratie, armoede, eenzaamheid, onderwijs en inclusieve samenleving, kan niet vaak genoeg onderstreept worden.  Om sport op al deze terreinen goed in te kunnen zetten is een nieuwe ambitie en nieuw beleid nodig. En dat is er nu.'

Verenigingen, onderwijs- en zorginstellingen hebben samen met de gemeente geschreven aan het nieuwe sportbeleid. Het is een breed gedragen stuk geworden met één belangrijke kernboodschap: 'Zoveel mogelijk Nissewaarders aan het bewegen krijgen.' 'Op 27 januari wordt het sportakkoord tussen gemeente, onderwijs, zorg, verenigingsleven en bedrijfsleven gepresenteerd op het Sportgala van Nissewaard in theater de Stoep. Via de website ActiefInNissewaard.nl kunt u dan zien wat het georganiseerde sportaanbod is voor 2020. Maar ook voor de hardloper, bootcamper, wandelaar en fietser kijkt de gemeente waar meer voorzieningen geplaatst kunnen worden om bewegen te stimuleren', blikt ONS-raadslid Rob van der Waal enthousiast vooruit.

Buurtsportcoach
Door middel van High Five en verenigingsondersteuning kunnen scholen, zorginstellingen en verenigingen financiële en organisatorische hulp krijgen van de combinatiefunctionarissen. Om zo het sportaanbod te verbeteren en te vergroten. Hoewel het totale aanbod in Nissewaard groot is, kan dit voor inwoners met een beperking, senioren en oudere jeugd nog beter op maat. Een van de oplossingen is een speciaal aangestelde buurtsportcoach, die zorgt voor een betere verbinding tussen mensen met een beperking en het sportaanbod.

Maar ook u kunt meehelpen aan een Sportiever Nissewaard. Want ieder initiatief dat gericht is op een sportiever Nissewaard en bijdraagt aan het bovengenoemde doel kan rekenen op ondersteuning.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant