Robert Vis bezorgt de kerstkaart zelf ook.
Robert Vis bezorgt de kerstkaart zelf ook. Foto: ONS Nissewaard

De jaarlijkse ONS-kaartenactie is weer van start gegaan

Politiek 386 keer gelezen

De raadsleden en wethouders van ONS Nissewaard zijn afgelopen week weer de straat op gegaan om de jaarlijkse kerstkaart rond te brengen. Al meer dan 20 jaar wordt de kerstkaart bezorgd in Spijkenisse en de afgelopen vijf jaar eveneens in de kernen van de voormalige gemeente Bernisse.

Raadslid Martin Polder loopt nu zelf al zo'n vijf jaar de kerstkaart in de weken voor Kerst.'Uiteraard willen we op deze manier alle inwoners van Nissewaard een fijne Kerst en een mooi nieuwjaar toewensen', legt hij de bedoeling achter de ONS-kaart uit. 'Daarnaast is het een goede manier om de wijken en dorpen in te trekken en te zien hoe de stad en de dorpen erbij liggen. Over het algemeen zien we dat de openbare ruimte er verzorgd bij ligt, maar er zijn nog voldoende plekken waar het beter kan. Wat ONS betreft blijven we daarom vooral investeren in de bestaande wijken om ervoor te zorgen dat inwoners ook in de toekomst hier prettig wonen.'

Zelf lopen
Raadslid Robert Vis loopt deze weken ook weer zijn wijken. 'Inwoners denken wel eens dat we de kaarten laten bezorgen, maar niks is minder waar. De meer dan circa 38.000 huishoudens worden allemaal door de raadsleden van ONS zelf aangedaan en de kaarten zijn door de raadsleden zelf betaald. Bij het bezorgen krijgen we uiteraard wel  hulp van vrienden en familie. Daarnaast loopt ONS-oprichter Richard Sitton nog altijd elk jaar trouw "zijn" wijkje. Het herinnert mij aan de tijd dat ik krantenwijk had', besluit Robert lachend. Op de kerstkaart, met natuurlijk de eend in een prominente rol, staat bewust geen politieke boodschap. Daarvoor is ONS altijd te bereiken via de mail of wanneer ONS op de zaterdagen ergens in de gemeente te vinden is met de 'echte' eend.

Kerstzaalvoetbal
De jaarlijkse actie wordt afgesloten met het kerstzaalvoetbaltoernooi, dat ieder jaar wordt gehouden en waar de diverse voetbalverenigingen elkaar treffen om het jaar af te sluiten. Naast de afvaardiging van de diverse clubs speelt sinds een aantal jaar ook een team van oud-raadsleden en wethouders tegen een zogenaamd dreamteam van oud-gedienden uit het voetbalwereldje van Nissewaard.

Iedereen is welkom bij het toernooi, dat beschouwd wordt als de nieuwjaarsreceptie van ONS Nissewaard. Dus vrijdagavond 27 december vanaf 19.00 uur in sporthal Olympia met een hapje en drankje.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant