Afbeelding
Foto: pixabay.com

ONS: Aan de slag met de bestrijding van eenzaamheid

Politiek 253 keer gelezen

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem met grote impact op de gezondheid en het welbevinden van mensen. Sinds 2010 vraagt ONS expliciet aandacht voor de bestrijding van eenzaamheid. Nu is er een volgende stap, een plan van aanpak.

In het ouderenbeleid is steeds meer aandacht voor de bestrijding van eenzaamheid geweest. Het is duidelijk geworden dat eenzaamheid oplossen een complex probleem is.

Maar volgens ONS is er een mooi plan van aanpak gepresenteerd door het college. Het document is tot stand gekomen met input van moties van diverse politieke partijen. Alle moties zijn op een bepaalde vorm verwerkt in het actieplan. Er wordt maatwerk en samenwerking ingezet om eenzaamheid te signaleren, bespreekbaar te maken en voorzieningen aan te bieden.

Een kerngroep eenzaamheid is gestart met vertegenwoordigers uit kerken, organisaties met expertise op gebied van mensen met een verstandelijke beperking en jongerenwerkers. Zoveel mogelijk bewoners moeten worden bereikt. Een breed structureel aanbod van activiteiten wordt aangeboden waar Nissewaard nu al trots op mag zijn. Juist die activiteiten vindt ONS zeer belangrijk; elkaar ontmoeten en leren kennen. Verder worden onder andere. trainingen aangeboden voor inwoners die minder makkelijk de stap kunnen maken om contacten aan te gaan.

ONS heeft wel extra aandacht gevraagd voor jongeren en kinderen bij de presentatie van dit plan van aanpak. Er zijn nauwelijks cijfers bekend hoe groot eenzaamheid onder jongeren en kinderen is. De wethouder heeft toegezegd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om dit wel in beeld te brengen. Want het motto is en blijft: Iedereen doet mee!

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant