Afbeelding
Foto: pixabay.com

Nissewaard Lokaal wil woonplicht tegen huisjesmelkers

Politiek 484 keer gelezen

Nissewaard Lokaal wil dat er een woonplicht komt bij koopwoningen in de gemeente. Hiermee wil de partij voorkomen dat huisjesmelkers woningen tot € 300.000 opkopen en voor hoge bedragen verhuren.

'We zien dit in het hele land gebeuren', vertelt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. In gemeenten als Amsterdam, Diemen, Smallingerland (o.a. Drachten) en Maastrichtis ook al gesproken over het invoeren van een woonplicht om deze tendens het hoofd te bieden.

'Op een site als huursector.nl zien we al diverse woningen in Spijkenisse en Hellevoetsluis aangeboden worden voor prijzen variërend van €850 tot €1950', stelt Hottentot. 'Deze ontwikkelingen leiden ertoe dat de schaarste aan betaalbare en passende woningen verder toeneemt. Terwijl de woningmarkt al onder druk staat. Bovendien kan dit ten koste van het woongenot gaan van de andere bewoners in de buurt.'

Nissewaard Lokaal wil in de raad van 16 oktober een motie indienen en het college vragen om de mogelijkheid tot een woonplicht te onderzoeken. De woonplicht zou moeten inhouden dat een woning na aankoop minimaal drie jaar bewoond moet worden door de nieuwe eigenaar.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant