Afbeelding
Foto: Rene Bakker

Politie in actie tegen overlast

za 27 mei 2017, 10:14 Politie 1.020 keer gelezen

Gisteravond werd er door het basisteam Nissewaard in samenwerking met het districtsteam een actie tegen overlast gehouden. Aan de wijkagenten werden de overlastlocaties gevraagd waarop vervolgens werd ingezet door zowel agenten in burger als in uniform op de fiets, op de motor en met de auto.

Op veel aangegeven locaties heeft de politie meerdere keren gekeken, maar geen overlast waargenomen of personen aangetroffen.

Wel werden op het Theatherplein laat in de avond twee 14 jarigen betrapt op het blowen. Zij worden in overleg met de ouders naar bureau HALT gestuurd voor een alternatieve straf.

Bij het metrostation Spijkenisse centrum werden vier jongeren bekeurd voor alcohol nuttigen, afval weggooien buiten de daarvoor bestemde plaatsen en voor het intrappen van de poortjes. Eerder op de avond was daar ook al een jongeman verbaliseerd voor het blowen nabij het busstation.

Op de Westakker werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor parkeren op de laad- en loszone. In de parkeergarage, waar meerdere keren werd gekeken, werden geen groepen aangetroffen.

In de Molenwijk nabij de molen werd tot twee keer een groepje jongeren aangetroffen. Hiervan zijn alle namen genoteerd, werd wiet in beslag genomen en een bekeuring uitgeschreven voor het achterlaten van afval op de openbare weg.

Op verkeersgebied trokken meerdere voertuigen de aandacht. Zo werden op de Landmeter en de Moezelgaard twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zij werden aangehouden en tegen hun is proces-verbaal opgemaakt. Op de Schenkelweg werd nog een bestuurder staande gehouden welke tot twee keer door het rode verkeerslicht reed. Kort daarna bleek een man, welke werd staande gehouden omdat zijn auto niet verzekerd was en de APK was verlopen, nog 14 dagen gevangenisstraf uit te moeten zetten. Ook bleek zijn rijbewijs verlopen te zijn.

Daarnaast werden nog vijf bekeuringen uitgeschreven voor een mobielentelefoon vasthouden tijdens het autorijden. Ook een aantal scooter bestuurders moest mee naar het politiebureau waar hun scooter op de rollenbank werd geplaatst. Tegen alle drie de bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt in verband met een forse overschrijding van de constructiesnelheid. Zij mogen ook niet meer op hun scooter rijden totdat deze is aangepast en bij het RDW is herkeurd.

Ook werd op de Willemshoevelaan nog een man aangehouden voor openbare dronkenschap en op de Ruwaard van Puttenweg een persoon voor de Wet ID.

Uit de krant