Afbeelding
Foto: stock

Bestuurder rijdt met ongeldig rijbewijs; auto in beslag genomen

Politie 320 keer gelezen

Vanmiddag werd er tijdens een verkeerscontrole in Spijkenisse een voertuig langs de kant gezet voor een algemene verkeerscontrole.

De bestuurder kon geen rijbewijs en/of identiteitsdocument tonen en op het moment dat hij door de politie werd bevraagd, zag hij zijn kans schoon en onttrok hij zich met zijn auto aan de controle. Enkele minuten later werd het voertuig alsnog in de nabije omgeving geparkeerd aangetroffen zonder inzittenden. Na controle bleek dat de bestuurder een ongeldig verklaard rijbewijs had en niet met het voertuig had mogen rijden. Het voertuig werd vervolgens na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen en weg getakeld.

Even later kwam de bestuurder zich alsnog melden aan het politiebureau Spijkenisse waar hij werd verhoord voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Hij zal zich hiervoor binnenkort moeten verantwoorden voor een rechter.

Het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs is een verkeersmisdrijf en is strafbaar gesteld in artikel 9 van de Wegenverkeerswet 1994. Bij herhaaldelijk plegen van dit feit kan het voertuig in beslag worden genomen en in het ergste geval kan men het eigendom over het voertuig verliezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant