Afbeelding

Dronken man met gestolen auto na achtervolging aangehouden

Politie 325 keer gelezen

Heenvliet - Een 21-jarige automobilist uit Rotterdam is op 14 februari op de Baljuwlaan aangehouden. De man was dronken, reed in een gestolen auto en was na een aanrijding doorgereden. Ook zijn bijrijder, 22-jarige man uit Spijkenisse, werd gearresteerd.

Kort voor zijn aanhouding passeerde de man met zijn auto op de Groene Kruisweg in Heenvliet een andere personenauto, waarbij hij de buitenspiegel van het andere voertuig raakte en omklapte. De automobilist reed vervolgens weg. De gedupeerde automobilist  was een agent die juist op weg was naar zijn werk. Bij de volgende stoplichten reed deze agent naast de automobilist, legitimeerde zich en gaf aan de schade wilde regelen. De automobilist stoof er echter vandoor en een achtervolging was een feit.

Snel aangehouden
De bestuurder reed hard weg richting Zwartewaal en keerde bij de rotonde bij de Henry Fordstraat om, om weer richting Spijkenisse terug te racen. Hij negeerde daarbij rode verkeerslichten, reed veel te hard, reed aan de verkeerde helft van de weg en miste ternauwernood andere auto's.  Om het idiote en levensgevaarlijke gedrag van de man te stoppen, tikten twee politieauto's de auto van de man aan. Hij verloor daardoor de macht over het stuur, raakte een boom en stopte zijn auto. De bestuurder stapte uit en rende weg, maar kwam niet ver. Hij werd snel aangehouden. Zijn bijrijder was in de auto blijven zitten en werd ook gearresteerd.

In beslag
De auto bleek op 13 of 14 februari in Spijkenisse te zijn gestolen. Deze is in beslaggenomen. De bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. Beide mannen zitten vast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant