Foto: Politie
Foto: Politie

Politieonderzoek levert 1800 kilo illegaal vuurwerk en vier aanhoudingen op

Politie 878 keer gelezen

Rotterdam - Agenten deden vandaag een vondst van 1800 kilo illegaal vuurwerk in respectievelijk Hoogvliet en Wezep. Daarbij hielden de agenten 4 personen aan. De vuurwerkvondsten en aanhoudingen zijn het resultaat van een uitgebreid politieonderzoek naar illegale vuurwerkhandel.

Een aantal maanden geleden hielden agenten in Spijkenisse twee minderjarigen aan die in het bezit waren van cobra's en ander illegaal vuurwerk. De politie startte een uitgebreid onderzoek naar de herkomst van het vuurwerk en degenen die in de illegale spullen handelde. Dit leidde de agenten uiteindelijk naar een adres in Wezep en een adres in Hoogvliet.

Invallen
Vanochtend deed de politie een inval op beide adressen. In zowel Wezep als Hoogvliet troffen de agenten een bus aan die volgeladen was met illegaal vuurwerk. In totaal ging het om 1800 kilo De spullen werden direct in beslag genomen. In Wezep werden een 53-jarige man uit Amersfoort en  een 41-jarige man uit Leusden uit aangehouden. In Hoogvliet mochten een 42-jarige man uit Spijkenisse en een 52-jarige man uit Hoogvliet mee komen naar het bureau.

Illegaal vuurwerk: levensgevaarlijk
Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk. Voor de handelaar, de gebruiker en de omgeving. De politie treedt dan ook hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk, zoals wel blijkt uit bovenstaand bericht. De politie reageert snel op meldingen over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk. Heb je aanwijzingen dat er in jouw omgeving sprake is van gebruik van of handel in illegaal vuurwerk, loop geen risico en meld het. Via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant