Afbeelding

Verdachte salarisadministrateur aangehouden

Politie 550 keer gelezen

Botlek - Na een strafrechtelijk onderzoek van de afdeling Opsporing van Zeehavenpolitie in Rotterdam is op 14 november een 55-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. De man was salarisadministrateur bij een transportbedrijf in het Botlekgebied en zou enkele miljoenen euro's van het bedrijf verduisterd hebben.

De Hardinxvelder was sinds 2007 in dienst van het bedrijf en heeft in de afgelopen negen jaar onterechte en niet-geautoriseerde salarisbetalingen verricht, die ten gunste van hemzelf kwamen. De man zou de door hem verduisterde gelden onder meer hebben gebruikt voor het aankopen van onroerend goed en luxe auto's. Ook werden de woningen van de verdachte voor grote bedragen verbouwd. Daarnaast maakte hij meerdere malen per jaar verre reizen waarbij hij mensen meenam voor wie hij de reis- en verblijfskosten betaalde. 
Op 12 september  zijn onder leiding van de rechter-commissaris doorzoekingen verricht in de woningen van de verdachte in diverse plaatsen in Nederland. Daarbij zijn documenten en een contant geldbedrag inbeslag genomen. Verder werd onder meer beslag gelegd op drie woningen en twee voertuigen. De man zit vast en zijn werkgever heeft hem op staande voet ontslagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant