Foto: AS Media
Foto: AS Media

Zes inbrekers aangehouden en hennepkwekerij ontmanteld na alerte melding

Politie 194 keer gelezen

Spijkenisse - De politie vraagt bewoners altijd alert te zijn en 112 bellen bij onbekende personen en verdachte situaties. Zo alarmeerde een bewoner aan de Scherpgras zondagavond de politie toen hij kraakgeluiden niet vertrouwde. Dat leverde zes aanhoudingen op en de ontruiming van een hennepkwekerij.

De politie was er snel en trof bij de portiekwoning een openstaande voordeur aan. Opvallend was dat de agenten direct een sterke henneplucht roken. Op dat moment zagen agenten die buiten stonden, meerdere personen op het dak rennen. Vijf inbrekers probeerden te ontkomen via een andere portiek, maar werden daar aangehouden door de politie. Een zesde persoon werd op het dak aangehouden en moest met de hoogwerker van de brandweer naar beneden worden gehaald. Het zestal, vijf Bulgaren en een Irakees, hebben geen vaste woon- of verblijfplaats en zitten nog vast. De mannen zijn in de leeftijd van 18 tot 28 jaar.

Kwekerij
In de woning bleek een hennepkwekerij te zitten. Zeker 600 hennepplanten werden verwijderd en vernietigd. Stedin constateerde illegaal stroomverbruik en sloot daarom de stroomtoevoer af. Er was gevaarlijk gerommeld met de meter. Met alle eventuele gevolgen van dien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant