Afbeelding

Overlastgevende jongere aangehouden

Politie 136 keer gelezen

Spijkenisse - Maandagavond stuurden agenten een groep jongeren weg van de Zomerakker, een bekende overlastlocatie. Eén jongere weigerde te vertrekken ondanks herhaalde vorderingen. Toen de agenten de jongen wilden aanhouden, ging hij zodanig in verzet dat de agenten genoodzaakt waren geweld te gebruiken.

Agenten liepen maandagavond om kwart voor zeven over de Zomerakker toen zij daar een groep jongeren zagen zitten. Bij de agenten is bekend dat omwonenden regelmatig melding doen van overlast op deze locatie. De meldingen variëren van intimiderend gedrag en geluidsoverlast tot vechtpartijen. Om nieuwe overlast voor te zijn, verzochten de agenten de groep te vertrekken. De groep vertrok, behalve één jongen. Pas toen de agenten aanstalten maakten om de jongen de straat uit de zetten, besloot de jongen alsnog te vertrekken. 

Een kwartier later kwamen de agenten terug op de Zomerakker waar zij opnieuw de groep jongeren troffen. Na een gesprek tussen de agenten en de jongeren verzochten de agenten hen opnieuw de straat te verlaten. En opnieuw weigerde één jongere, dezelfde jongen die de eerste keer ook weigerde. De agenten waarschuwden de 17-jarige jongen uit Spijkenisse dat hij zou worden aangehouden als hij de straat niet verliet, maar nog steeds bleef de jongen staan.

De jongen werd aangehouden, maar verzette zich hiertegen. Met geweld weet één van de agenten de verdachte uiteindelijk onder controle te krijgen. Terwijl de ene agent met de verdachte op de grond lag, had de andere agent zijn handen vol met het op afstand houden van twee andere jongeren die zich met de aanhouding wilden bemoeien. Eén van deze jongens wist toch de op de grond liggende agent bij zijn schouders te pakken. Toen de andere agent dreigde zijn peperspray te pakken, rende deze jongen weg. De agenten konden de 17-jarige jongen overbrengen naar het bureau. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant