Afbeelding
video

Flinke vangst bij drugsactie

Politie 108 keer gelezen

Regio - Met de aanhouding van 11 verdachten, zoekingen in 15 panden en de inbeslagneming van zeker 2000 kilo versnijdingsmiddelen, 55.000 euro en 9 personenauto's, waaronder een Bentley en een Jaguar hebben politie en openbaar ministerie in Rotterdam de bedrijfsmatige handel in versnijdingsmiddelen een forse slag toegebracht. De handel in versnijdingsmiddelen is strafbaar op basis van de Opiumwet.

Met de aanhouding van vier Rotterdammers (30, 39, 44, 51) denkt het onderzoeksteam de belangrijkste verdachten te pakken te hebben van deze criminele organisatie. Daarnaast zijn 7 Rotterdammers aangehouden die handelen in en betrokken zijn bij de productie.

In 15 panden en woningen in Rotterdam-Zuid, Schiedam, Delft, Spijkenisse en Berkel en Rodenrijs zijn doorzoekingen verricht. Daarbij is zeker 2000 kilo grondstof voor versnijdingsmiddelen, 55.000 euro en 9 personenauto's in beslag genomen. Eveneens zijn een groot aantal mobiele telefoons, laptops en administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. Al eerder zijn tijdens dit onderzoek diverse drugspanden in Rotterdam-Zuid doorzocht. Daarnaast werd 6.882 kilo grondstoffen voor het maken van versnijdingsmiddelen, ongeveer 8 kilo harddrugs (heroïne en cocaïne) en twee vuurwapens (pistool en Scorpion-pistoolmitrailleur) in beslag genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant