Foto:  Teun Kweekel
Foto: Teun Kweekel

Scootmobiel rijdt van Trambaanfietspad af

zo 30 aug 2015, 22:17 Politie

Zuidland - Op het Trambaan fietspad nabij de Stationsweg in Zuidland duikelde vanmiddag een 80-jarige vrouw met scootmobiel en al naar beneden, de Trambaandijk af.

De vrouw kwam met haar scootmobiel uit Spijkenisse en reed over het fietspad via Zuidland richting Hellevoetsluis, maar bij Zuidland ging het mis. Net na een flauwe bocht nabij de Stationsweg kwam zij naast het fietspad in de berm terecht en duikelde naar beneden.

Omheining stopte de val
Het slachtoffer kwam met een smak tot stilstand tegen de omheining van een brede diepe watering. Gevolg: zere arm en ledematen en versuft van de klap. Naaste bewoners hoorde de kap en belden 112.

Veel toeschouwers
De scootmobiel werd de dijk opgesjouwd door toeschouwers die vanwege het mooie weer volop gebruik maakten van het fietspad, maar de vrouw moest wachten op de ambulance. Deze was net als de politie snel ter plaatse en gezamenlijk is het slachtoffer met een opblaasbare plank de dijk opgesleept.

De vrouw heeft gelukt gehad, want als het ongeval vijf meter verder gebeurd was, was ze in een grote watering terecht gekomen.

Uit de krant