Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Wie weet meer over babbeltruc Spijkenisse

Politie 260 keer gelezen

Spijkenisse - De 72-jarige bewoonster van een woning aan de Maasboulevard dacht donderdagmiddag dat een loodgieter de waterleiding controleerde. Het bleek een afleidingsmanoeuvre, want buiten het zicht werd vermoedelijk door een andere man een kluis weggenomen. Mogelijk hebben meer mensen iemand aan de deur gehad die de waterleiding wilde controleren. 

De man die zich voordeed als loodgieter kwam om 13:30 uur met de smoes binnen dat hij in verband met werkzaamheden de waterleiding moest checken. Terwijl hij onder de gootsteen rommelde en daarmee de bewoonster afleidde, kon vermoedelijk een andere man ongestoord zijn gang gaan. Het lukte hem om een kluis met daarin geld en andere waardevolle eigendommen zoals sieraden, op een laken weg te slepen. Vermoedelijk is de kluis in een blauwe bestelauto geladen en zijn de verdachten weggereden in de richting van de Rivierlaan.

Informatie
Heeft u iets gezien? Bijvoorbeeld mannen die een zware kluis versleepten? Of een blauwe bestelauto die na 14:00 uur wegreed? Bent u ook benaderd door een onbekende ‘loodgieter’? Laat het de politie weten via 0900-8844. Ook camerabeelden zijn welkom.

Uit de krant