Afbeelding

Spijkenisser aangehouden voor belediging

zo 26 jul 2020, 16:30 Politie

Vlissingen - Agenten hebben drie aanhoudingen verricht nadat een bestuurder van een auto op de vlucht sloeg toen hij een stopteken kreeg. De bestuurder is aangehouden voor het mogelijk rijden onder invloed. Twee andere verdachten voor belediging en niet voldoen aan bevel of vordering.

Vanmorgen reden agenten rond 5.50 uur op de Hercules Segherslaan. Ze zagen dat een auto hen op hen af kwam rijden, maar toen plots een straat in sloeg. De dienders besloten achter de auto aan te rijden en een stopteken te geven. Dat stopteken werd door de bestuurder genegeerd. Een paar straten verderop stopte de auto en ging de bestuurder er te voet vandoor.         

Verschillende eenheden gingen op zoek naar de man. Uiteindelijk is gezien dat hij een woning in de Bloemenbuurt binnen ging. Met toestemming van de bewoonster is de politie daar naar binnen gegaan. De man, een 26-jarige Oost-Souburger, is vervolgens aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Bij de woning werd ook nog een 26-jarige man uit Spijkenisse aangehouden die het nodig vond de agenten te beledigen.            

Bij de auto controleerden agenten de overige inzittenden, een man en een vrouw. De man werkte mee aan het politieonderzoek, maar de vrouw, een 24-jarige Vlissingse, niet. Ze is aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Uit de krant