Via Facebook kregen de deelnemers een update over de verblijfplaats van de boef.
Via Facebook kregen de deelnemers een update over de verblijfplaats van de boef. Foto: Foto-Ok.nl

'Boeven' in Groenewoud snel gepakt

Politie 891 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteravond organiseerde de politie samen met de gemeente 'Boef in de wijk'.

'We hopen met deze ludieke actie de meldingsbereidheid te vergroten', gaf Bart van Steen, wijkagent Groenewoud en Gildenwijk, aan. 'Waar let je op en waar kijk je naar, maar ook hoe meld je iets bij de politie.' 

Het gehele jaar rond wordt er ingebroken, maar in deze tijd van het jaar, de zogenaamde donkere dagen, gebeurt het vaker. Ook tijdens de feestdagen slaan de dieven vaker hun slag. Door als bewoner je eigen buurt goed in de gaten te houden, kun je soms inbraken voor zijn. Een onbekende auto die je lang ziet staan, mensen die naar een woning staan te kijken of in brandgangen poorten controleren, het zijn allemaal zaken waarvoor je de politie kunt bellen. Ze komen liever voor niets, dan dat er ergens in de wijk ingebroken wordt.

'Boef in de wijk' werd voor het eerst in Nissewaard gespeeld en wel in de wijk Groenewoud. De spelrondes in Akkers-Zuid gingen niet door vanwege een te lage opkomst. Een BOA in burgerkleding hield zich op in de wijk en moest door de deelnemers aan het spel ontmaskerd worden aan de hand van de updates die ze via Facebook ontvingen. In beide rondes werd de boef snel 'aangehouden'. Voor de winnaars was er een leuke prijs en één van hen mag binnenkort mee op meeloopdienst met de wijkagenten.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant