Afbeelding
Foto: stockfoto

Sportschool in voormalige Formido mag voorlopig niet open

Juridisch 4.211 keer gelezen

Spijkenisse - Een sportschoolketen wil zich vestigen in het voormalige Formidopand aan de Oberonweg in Spijkenisse. De opening die gepland staat voor volgende maand, kan echter niet plaatsvinden vanwege een gerechtelijke uitspraak.

Vorig jaar heeft de gemeente Nissewaard in eerste instantie de sportketen geen vergunning willen verlenen voor het realiseren van een sportschool. De keten heeft bezwaar aangetekend tegen deze beslissing en dat bezwaar is door de gemeente gegrond verklaard. Het pand mag gebruikt worden in strijd met het bestemmingsplan.

De eigenaar van een nabijgelegen sportschool heeft beroep ingesteld tegen de beslissing van de gemeente en ook de rechtbank gevraagd om voorlopige voorzieningen te treffen. Die rechtszaak heeft vorige week gediend.

De rechter verwacht dat de afgegeven vergunning in de huidige vorm geen stand zal houden tijdens de beroepsprocedure. Er is geen zorgvuldige belangenafweging en deugdelijke motivering geweest bij het geven van een ontheffing op het bestemmingsplan. De gevraagde voorlopige voorziening wordt toegewezen, mede gezien de nadelige gevolgen die de eisende sportschool op dit moment al ondervindt. Het toewijzen van deze voorlopige voorziening houdt in dat de sportschool in het Formidopand niet open mag tot na de uitspraak in de beroepsprocedure.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant