Afbeelding
Foto: stock

Celstraffen voor gruwelijke mishandeling

Juridisch 657 keer gelezen

Rotterdam - Afgelopen week eiste het OM tot 16 jaar gevangenisstraf voor het mishandelen, bedreigen en verkrachten van drie mannen uit Goeree-Overflakkee.

Justitie trok maar liefst vier dagen uit voor de behandeling van de zaak, waarvoor vijf mannen en een vrouw terecht stonden.

De drie slachtoffers, waarvan er twee in een begeleid wonen project woonden, zijn bedreigd en gemarteld, zowel lichamelijk als geestelijk. Ze zijn verkracht met deodorantbussen, flessen en knuppels, moesten ontlasting eten en zaten onder de wonden. Daarnaast werd het slachtoffer uit Sommelsdijk gedwongen tot seks met een man. Volgens de verdachten was hij schuldig aan ontucht met nichtjes maar daarvan is hij door de rechtbank vrijgesproken. Via het slachtoffer uit Sommelsdijk kwam de politie bij het slachtoffer in Oude Tonge terecht. Ook dit slachtoffer zou volgens de verdachten aan kleine meisjes gezeten hebben en moest diverse martelingen ondergaan. Het derde slachtoffer werd mishandeld in de woning van een van de hoofdverdachten in deze zaak, de 25-jarige Lionel G., waarbij hij onder andere een mes op zijn gezicht heeft gehad. Hij had nog een schuld bij G. en moest die voldoen met xtc pillen.Het OM heeft 16 jaar cel geëist tegen de twee hoofdverdachten, Lionel G. en Jacob S.

De volgens deskundigen zwakbegaafde Jerry B. (45) uit Abbenbroek wordt ervan beschuldigd dat hij de mishandelingen heeft gefilmd en haar van één van de slachtoffers heeft weggebrand met een aansteker. Tegen hem is 40 maanden cel geëist, waarvan 10 voorwaardelijk. De 28-jarige Richard B. uit Spijkenisse keek toe maar greep niet in. Hij wist niet wat hij zou moeten doen; was bang dat hij anders ook slachtoffer werd. Wat het OM betreft krijgt hij 40 dagen celstraf en een taakstraf van 200 uur.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant