Afbeelding

Docent verdacht van ontucht met minderjarige meisjes

Juridisch 279 keer gelezen

Rechercheurs van de zedenpolitie Rotterdam hebben maandag een 28-jarige man aangehouden die wordt verdacht van ontucht en het bezit en vervaardigen van kinderpornografisch materiaal. De man zou onder meer meisjes benaderd hebben die hij als docent op (sport)scholen zou hebben leren kennen. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De scholen, uit diverse plaatsen in de regio Rotterdam, hebben donderdag ouders en leerlingen ingelicht.

De verdachte heeft de afgelopen jaren op verschillende scholen gewerkt als wiskundedocent. Ook gaf hij bijles. Via e-mail of social media zou hij de meisjes, in leeftijd variërend van 12 tot 16 jaar, seksueel getinte berichten hebben gestuurd. Soms haalde hij ze over foto's en filmpjes van zichzelf te sturen waarbij ze seksueel getinte poses aannamen.

De man werd in juli ook al aangehouden wegens aanranding. Toen werden zijn gegevensdragers in beslag genomen. Daarin zijn gesprekken en beelden van een aantal meisjes gevonden.

Pas recent hebben de eerste meisjes aangifte gedaan. Politie en Openbaar Ministerie vermoeden dat de man meer slachtoffers heeft gemaakt. Meisjes die zich herkennen in de berichten kunnen zich melden bij de politie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant