Afbeelding
stock

4,5 jaar celstraf voor doodrijden Michelle

Juridisch 1.261 keer gelezen

Op 19 april 2020 reed de 33-jarige Michelle van Velzen naar haar huis in Spijkenisse. Ze kwam echter nooit thuis. Michelle overleed in Hoogvliet aan de verwondingen die ze opliep toen de 36-jarige Marcin M. tegen haar auto aanreed.

M. zelf heeft altijd gezegd dat hij zich niets meer kan herinneren van zijn autorit. De man had die dag behoorlijk wat drank op en na een ruzie stapte hij dronken in zijn auto. Op het Gaderingviaduct reed hij volgens getuigen zeker met 100 km/u  door rood, terwijl Michelle net de kruising opreed.  Michelle raakte dusdanig gewond dat ze alleen via dna geïdentificeerd kon worden.

De rechtbank veroordeelde M tot een gevangenisstraf van vier jaar en zes maanden met een ontzegging van de rijbevoegdheid voor vijf jaar. Zowel M. als het OM gingen tegen het vonnis in hoger beroep. Ook in hoger beroep werd er vandaag een gevangenisstraf van 4,5 jaar opgelegd en een rijontzegging van vijf jaar. De rechter veroordeelde M. voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval door roekeloos rijgedrag, rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant