Foto: René Bakker
Foto: René Bakker

Lezers schrijven: De drie populieren

Ingezonden 119 keer gelezen

Wat te schrijven om de drie populieren- die KFC wil kappen- voor de kap te behoeden?

Ze staan in de weg? Wie staat wie ze in de weg? Mij niet en vele andere mensen evenmin. In de vakantie periode gaan hordes mensen de hort op. De Natuur in.

Om te ont-stressen.

Wij hebben bomen nodig. Zij zetten fijnstof om in zuurstof. Zuurstof houdt ons in leven. Drie minuten zonder en we zijn er geweest óf hebben voor het leven schade opgelopen.

Steeds minder bomen en meer bevuilde lucht? Het zal toch niet waar zijn dat we naar de maan gaan. Dat wil zeggen, dat het hier kaal als op de maan wordt? Met steeds meer steen.

 Het zou geen discussie mogen zijn of bomen wel of niet gekapt worden. Niet kappen is mijn leus. Geen kapvergunning afgeven. Ook omdat het gezonde oude bomen zijn.

Bomen, waarvoor vele mensen op vakantie gaan. Bomen, waaronder het goed vertoeven is op een warme zomerdag. Het is er koeler en daardoor aangenamer. Een parasol kan niet tegen een boom op. Een restaurant met bomen nodigt uit: kom, hier is het aangenaam en heeft een grotere aantrekkingskracht op mensen dan een restaurant zonder.Toch? Een restaurant waar je ook buiten kunt zitten trekt aan. In een dergelijk restaurant, hoor je de blaadjes aan de takken in bomen ruisen, hoor je vogels fluiten en andere insecten hebben er eveneens hun woning. Vogels die nodig zijn voor de verspreiding van zaden. Insecten die ook nodig zijn. Bomen schenken niet alleen zuurstof, maar ook de broodnodige kalmte en energie.

 In een dergelijk beboomd restaurant voelen wij onze stress minder worden, komen wij tot rust, laden op en wellicht bestellen wij daardoor nóg een drankje of iets te eten.

 Iedere boom telt, ze zijn zo broodnodig in deze steeds meer verstenende wereld. De wortels van bomen hebben ook een functie: zij zorgen voor minder wateroverlast. Strijk over je hart, KFC, en laat voor je eigen gezondheid deze drie populieren bestaan. En ja, ook omdat ze een erewelkom tot Spijkenisse vormen.

 Mathil Kuiper, Geervliet.

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant