Afbeelding

Wat een populisme!

Ingezonden 156 keer gelezen

Zaag de slagbomen door van de Botlekbrug. Die oproep deed de PvdA gisteren in de commissie Bestuur. Een paar maanden eerder deed ook de VVD deze oproep. Er wordt wel eens gezegd dat wij een populistische partij zijn, omdat wij stelling nemen voor onze inwoners. Is stelling nemen voor je kiezers en inwoners populisme? Of is dat gewoon je taak als volksvertegenwoordiger om te doen wat je aan je kiezers hebt beloofd?

Wat is populisme? Ik ben er van overtuigd dat opkomen voor je inwoners met haalbare oplossingen of standpunten geen populisme is. Maar wat is het dan wel? Onhaalbare uitspraken. Uitspraken om het vertrouwen van de kiezers te winnen. En de opmerking om de slagbomen van de Botlekbrug (of Spijkenisserbrug) door te zagen, dat is een onhaalbare uitspraak.

De inrichting van bruggen moet aan wettelijke eisen voldoen. Zo is het verplicht om lichtsignalen en slagbomen op een grote brug te hebben. Om verkeersdeelnemers te waarschuwen voor het openen van een brug en om te voorkomen dat ze door de geopende brug de rivier in rijden. Door de slagbomen door te zagen voldoet de brug niet meer aan de wettelijke eisen. Het gevolg? De brug moet worden afgesloten voor weg- en scheepvaartverkeer tot er nieuwe slagbomen zijn aangebracht en men zeker is dat deze werken.

PvdA, en VVD, willen blijkbaar nog meer bereikbaarheidsellende voor de inwoners. Het zou deze partijen sieren om geen populisme te bedrijven door onhaalbare oplossingen te noemen in de media. Hier schieten onze inwoners niets mee op. Laten we werken aan echte oplossingen.

Chris Hottentot
Nissewaard Lokaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant