Afbeelding
Foto: Han de Kluijver

Toldijk blijft ook in de spits toegankelijk

Gemeente 898 keer gelezen

Geervliet - Bij de ONS fractie zijn vragen binnen gekomen over het sluipverkeer in Geervliet en de drempel die er op de Toldijk ligt. Veel automobilisten ontwijken de drempel door via de inrit naar de voetbalvelden te rijden en zo een stukje af te snijden.

De klacht over de drempel is bekend, zo laat wethouder Bal weten. Er wordt gezocht naar een oplossing om m.b.v. het aanleggen van een hindernis het gedrag van de weggebruikers positief te veranderen.

De door vele Geervlieters gewenste afsluiting van de Toldijk in de spits gaat voorlopig niet door. Na publicatie van het verkeersbesluit zijn er diverse zienswijzen binnen gekomen: 22 voorstanders en 34 tegenstanders. Het college heeft naar aanleiding van die zienswijzen besloten om de Toldijk niet af te sluiten in de spits, maar in gesprek te gaan met bewoners en kernplatforms van Geervliet en Heenvliet. Het doel is om te komen tot maatregelen die het gedrag veranderen. Afgelopen week hebben de belanghebbenden een brief van de gemeente ontvangen met een toelichting op het besluit van het college. De gesprekken zullen na de zomervakantie plaats gaan vinden. In Geervliet staan de bewoners van de oude kern bijna op hun achterste benen. Maar liefst 250 bewoners hebben de petitie tot afsluiting van de Toldijk in de spits getekend en zij voelen zich nu absoluut niet serieus genomen. Ze willen dat er verkeersmaatregelen genomen worden, want Geervliet blijft zo de bypass van de Groene Kruisweg. Bij incidenten mag het verkeer niet over de busbaan van de provincie dus moet het door de kern. 'In de brief wordt gesproken over de voetbal en de AH, maar dat zijn helemaal geen problemen. Die worden er nu bij gehaald, maar het gaat ons om het verkeer dat de drukte op de Groene Kruisweg wil ontlopen', reageert één van hen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant