Nissewaard tekent samenwerkingsovereenkomst met MKB Rotterdam | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: PR

Nissewaard tekent samenwerkingsovereenkomst met MKB Rotterdam

  •   107 keer gelezen   Gemeente

De gemeente Nissewaard wil 400 mensen die nu nog een uitkering hebben de komende jaren aan vast regulier werk helpen. Dat werk vinden deze mensen ook in het Midden- en kleinbedrijf. Gisterenmiddag was de officiële aftrap van MKB Werkoffensief. Een samenwerkingsverband van MKB Rijnmond met de gemeentes Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nissewaard.  Wethouder Igor Bal tekende namens Nissewaard deze samenwerkingsovereenkomst.

Het personeelstekort in het Midden- en kleinbedrijf is groot. Inmiddels is voor 25 % van de bedrijven het personeelstekort een serieus probleem.

Er is dus een enorm belang om, zowel vanuit de overheid als het bedrijfsleven, te investeren in de mismatch op de arbeidsmarkt. Veel werkzoekenden beschikken niet over de kwaliteiten die door de werkgevers worden gevraagd.  De gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nissewaard zijn, in de vorm van het MKB Werkoffensief, een samenwerking aangegaan met MKB Rotterdam Rijnmond om deze mismatch aan te pakken. De ambitie is om ook de overige gemeenten in onze arbeidsmarktregio bij dit initiatief te laten aanhaken. In Nissewaard moet de komende jaren in samenwerking met MKB Werkoffensief een grote slag gemaakt worden. Er ligt een ambitieus plan om vierhonderd mensen aan het werk te helpen, die deels ook in het MKB aan het werk gaan. Het biedt de gemeente voornamelijk nieuwe ingangen die anders moeilijk bereikbaar zijn, zoals die bij de kleinere werkgevers.

Kansen bieden voor werkzoekenden op een baan, kansen voor de MKB-ondernemer om te groeien. Dat is het doel van MKB Werkoffensief. De belangrijkste doelgroep aan de werknemerskant zijn allereerst de mensen uit de bijstand. Zij moeten zo snel mogelijk weer aan het werk. In een later stadium van het project komen ook de doelgroepen van school naar werk en van werk naar werk aan bod.

Wethouder Igor Bal: "Het mes snijdt aan twee kanten. Voor werkgevers liggen hier mooie kansen op groei van het bedrijf en subsidieregelingen waarmee werkzoekenden kunnen worden opgeleid en omgeschoold. Voor ons is het alleen maar goed om op die manier het aantal werkzoekenden te verminderen."

Pieter van Klaveren, voorzitter MKB Rotterdam Rijnmond: "Ik ben verheugd dat er een vervolg gegeven kan worden aan het succesvolle MKB Werkoffensief waarin we de afgelopen jaren reeds vele werkzoekenden aan een baan binnen het MKB hebben kunnen helpen door goede samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers."

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>