Afbeelding
Foto: Gemeente

Maatregelen tegen parkeeroverlast

Gemeente 867 keer gelezen

Spijkenisse - De gemeente Nissewaard neemt maatregelen om de parkeeroverlast in de Damstraat, Gorsstraat, Sluisstraat en Kolkplein te verminderen. Met name bewoners van Puttensteijn met een parkeervergunning ervaren dat zij in de avonduren hun auto vaak niet kwijt kunnen op de parkeerplaatsen bij hen in de directe omgeving. De gemeente heeft besloten de bewoners daarin tegemoet te komen.

Verlengd
Automobilisten die hun auto in de Damstraat, Gorsstraat, Sluisstraat of Kolkplein parkeren, moeten daar in de avonduren voor gaan betalen. De tijd voor betaald parkeren liep tot 18.30 uur. Dat wordt dus in de nieuwe situatie tot 21.00 uur. Het tarief blijft dus onveranderd, de tijd voor betaald parkeren in de genoemde straten wordt wel verlengd tot 21.00 uur. Het parkeren in de garages verandert niet. Dat blijft parkeren voor één euro per uur.

Tegemoet komen
Met deze maatregelen komt de gemeente tegemoet aan de klachten van inwoners uit met name Puttensteijn. Wethouder Hamerslag heeft begrip voor de bewoners: 'Veel bewoners van Puttensteijn zijn slecht ter been en kunnen door hun beperking niet ver lopen. Omdat veel andere automobilisten na 18.30 uur gebruik maken van de gratis parkeergelegenheid in de genoemde straten, kunnen bewoners van Puttensteijn vaak hun auto niet in de directe nabijheid kwijt. Daardoor zijn zij gedwongen hun auto elders te parkeren en moeten zijn langere afstanden naar hun woning lopen, hetgeen voor velen van hen niet mogelijk is.' Door de tijd voor het betaald parkeren te verlengen, verwacht de gemeente ruimte te scheppen voor bewoners van Puttensteijn, zodat zij hun auto dichterbij hun woning kunnen parkeren.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant