Afbeelding
Foto: stock

Buurtmonitor Nissewaard vernieuwd

Gemeente 349 keer gelezen

De Buurtmonitor van Nissewaard is vernieuwd. De vindbaarheid van de gegevens op de website van de gemeente Nissewaard is sterk verbeterd. In de Buurtmonitor staan naast allerlei cijfers over bewoners, wonen, jeugd, veiligheid en verkeer, WMO en participatie, werk en inkomen. Er zijn nu ook de meeste recente data over onderwijs in Nissewaard opgenomen. Bovendien zijn er de resultaten van de Nissewaard Peiling die in 2016 is gehouden, terug te vinden.

Dashboard
De gegevens in de Buurtmonitor sluiten aan op de cijfers die uit de Nissewaard Peiling van 2016 naar voren kwamen. Op de website van de gemeente is de Buurtmonitor te vinden op www.nissewaard.nl/buurtmonitor. Die leidt de bezoekers van de website direct naar de plaats waar de gegevens van de diverse buurten in Nissewaard staan vermeld. Nieuw is hierbij het zogenoemde dashboard, dat de toegang tot de gegevens vergemakkelijkt, het overzicht van de beschikbare data verbetert en de gebruiksvriendelijkheid voor de bezoekers van de webpagina vergroot.

Onderwijs
Er stonden al veel gegevens over het onderwijs in Nissewaard opgenomen, maar die zijn aangevuld met nieuwe cijfers. Die hebben vooral betrekking op gegevens over het basis- en voortgezet onderwijs. Die nieuwe data maken de beschikbare informatie over het onderwijs compleet.

Nissewaard Peiling
Eens per twee jaar worden een paar duizend inwoners van Nissewaard via een enquête op tal van onderwerpen bevraagd. Dat is de Nissewaard Peiling. In 2016 is de enquête voor laatst gehouden en de resultaten ervan staan nu ook op de webpagina van de Buurtmonitor.

Grafieken
Door daar op een onderwerp in de Buurtmonitor te klikken zien geïnteresseerden meteen een overzicht van cijfers over dit onderwerp. Wie meer wilt weten over een van de getoonde cijfers, klikt door en krijgt de gevraagde gegevens in een grafiek te zien. In dat scherm kan men ook verdere gegevens zoeken in en achtergrondinformatie krijgen over het specifieke onderwerp. De Buurtmonitor is door iedereen te raadplegen en te gebruiken voor een verslag of een schoolopdracht.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant