Afbeelding
Archieffoto: Foto-OK.nl

Parkeergarages rondom feestdagen langer open

Gemeente 454 keer gelezen

Vanwege de feestdagen eind december zijn de parkeergarages in het centrum van Spijkenisse op zondag 24 en 31 december langer geopend voor het winkelend publiek. De kerstmarkt zal voor extra drukte zorgen en ook andere evenementen zoals de Spark marathon zorgen voor extra druk op de beschikbare parkeerplaatsen in de garages. De informatie daarover is te lezen op borden langs de toegangswegen naar het centrum en via de website van de gemeente Nissewaard.

Eerder open, later dicht
Op zondag 24 december zijn alle parkeergarages geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur. Op zondag 31 december zijn ze geopend van 7.00 tot 18.00 uur. De gemeente komt daarmee tegemoet aan de drukte die op die dagen in het centrum wordt verwacht. Op genoemde dagen zijn sommige winkels ook eerder open dan gebruikelijk op koopzondagen.

Kerstmarkt en marathon
Van zaterdag 16 t/m 24 december is er in het centrum in Spijkenisse een kerstmarkt. Net als vorig jaar wordt er weer veel publiek verwacht. Dat heeft ook gevolgen voor de bezetting van de parkeergarages. Om opstoppingen te voorkomen wordt bezoekers die met de auto komen gevraagd, eventuele verwijzingen naar beschikbare parkeerplaatsen op te volgen.

Op zondag 17 december organiseert atletiekvereniging Spark een marathon die ook door het centrum van Spijkenisse voert. Voor de deelnemers en bezoekers is er parkeergelegenheid in de Kolkpleingarage met eventueel een overloop naar de Theatergarage. De garage op het Kolkplein is op de dag van het evenement geopend van 8.00 tot 17.30 uur. Deelnemers en bezoekers van de marathon kunnen bij de organisatie van Spark op de dag zelf een uitrijdkaart aanvragen.

Parkeren rond feestdagen
Gezien de activiteiten en extra winkelopeningstijden is de kans aanwezig dat sommige parkeergarages vanwege de drukte vol lopen. In dat geval wordt er via borden verwezen naar andere garages in het centrum. Vanwege een congres in Theater De Stoep wordt ook op 22 december extra drukte verwacht.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant