De gemeente wil meer variatie hebben in de samenstelling van de wijken.
De gemeente wil meer variatie hebben in de samenstelling van de wijken. Foto: stock

Nissewaard ziet een toekomst met kansen

Gemeente 381 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag is het visiedocument Nissewaard 2040 bekend gemaakt. In dit document zijn de kansen aangegeven die kunnen bijdragen aan de schokbestendigheid van de gemeente.

Samen met de provincie en diverse maatschappelijke partners is gekomen tot een ontwikkelperspectief van Nissewaard, waarbij de focus weliswaar op Spijkenisse ligt als voormalige groeikern maar ook de andere kernen betrokken worden.

Er zijn vier thema's: werkgelegenheid, mobiliteit, verstedelijkingsopgave en meer kwaliteit in de groenstructuur. Daarbij wordt gedacht aan het ontwikkelen van meer stedelijke kwaliteiten rondom de metrostations, meer ruimte voor groen, openbare ruimte, goede verbindingen en meer werkgelegenheid. Het gaat daarbij ook over het uitdunnen van sommige wijken om de leefbaarheid en diversiteit aan leefmilieus te vergroten. De gemeente wil ook nieuw ondernemerschap stimuleren en faciliteren  Niet kopiëren wat een ander al heeft, maar iets nieuws en daarbij zijn er volop kansen op het gebied van techniek en veiligheid, recreatie en toerisme, zorg en revalidatie. 

Gezien de ontwikkelingen in het havengebied, is het belangrijk dat Nissewaard aansluit op die ontwikkelingen. Dat kan volgens wethouder De Graad ook inhouden dat er een herstructurering plaats moet vinden van de bedrijventerreinen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de ontsluiting van de regio goed geregeld is. Niet alleen een tweede Hartelbrug, maar er wordt ook nagedacht over een Spuibrug, die dan wel op de juiste plek moet komen zodat er al een deel van de A4-Zuid ontsluiting geregeld is.

Voor wethouder Mijnans is het visiedocument een kansenboek. 'Niks ligt vast, het geeft aan wat er mogelijk is en iedereen mag er straks over meepraten.' Het hoeft ook niet allemaal vanuit de gemeente te komen, ook buitenstaanders mogen initiatieven ontwikkelen.

Volgende week bespreekt de commissie Leefomgeving het visiedocument, op 6 december de gemeenteraad.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant