Afbeelding
Archieffoto: Foto-OK.nl

Wie verdient een jeugdlintje?

Gemeente 302 keer gelezen

Helden komen voor in verschillende soorten en maten. Bijvoorbeeld redders in nood, zij krijgen veel aandacht op televisie, iedereen kent ze. Elk jaar reikt de burgemeester een Koninklijke onderscheiding uit aan deze  volwassenen, ook wel 'lintjesregen' genoemd.

Er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl zij zich wèl op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Door hen in het zonnetje te zetten wil de gemeente Nissewaard de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren stimuleren. Want ook zij spelen een belangrijke rol in onze samenleving. Veel jongeren zijn positief ingesteld en zetten zich actief in voor hun omgeving. Nissewaard is trots op deze helden en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen!

Dit lintje is ook bedoeld voor  jongeren die enorm uitblinken in een sport of hobby en daarmee Nederlands-, Europees- of zelfs Wereldkampioen zijn geworden of wanneer zij dankzij een andere uitzonderlijke prestatie heel bekend zijn.

Aanmelden
Kent u een jongere die een bijzondere prestatie heeft verricht dit jaar? Bijvoorbeeld een jongere die zich op een speciale manier heeft ingezet voor iemand of een vereniging of die uitblinkt in een sport.  Meld hem of haar dan voor 7 december aan voor het Jeugd- en Jongerenlintje 2017 via www.nissewaard.nl/jongerenlintje.

Uitreiking
Een jury beoordeelt wie de genomineerden zijn voor het lintje. Burgemeester Salet zet hem of haar in het zonnetje en reikt op maandag 8 januari het Jeugd- en Jongerenlintje uit tijdens de nieuwjaarsreceptie. 

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant

Uit de krant