Afbeelding
Foto: Gemeente Nissewaard

Gemeente start campagne Werk aan de Woning

Gemeente 687 keer gelezen

De gemeente Nissewaard start met een campagne om eigenaren van koophuizen te wijzen op de mogelijkheden van het verbeteren van de eigen woning. Deze campagne heet dan ook Werk aan de Woning. Dit doet zij omdat de woningvoorraad in een groot deel van Nissewaard aan het verouderen is. Corporaties maken flinke slagen als het gaat om het verbeteren van huurwoningen. 'Particuliere eigenaren kunnen hier ook flinke stappen in nemen, vooral als het gaat om het verduurzamen van de woning', aldus wethouder wonen Jan Willem Mijnans.

Alle particuliere huiseigenaren ontvangen deze week een brief met een folder waarin de mogelijkheden staan voor het verduurzamen van de woning. Ook de verschillende mogelijkheden voor financiering staan hierin.

Gemeente Nissewaard is met 24 andere gemeenten aangesloten bij het officiële energieloket van de regio Rijnmond en Haaglanden. Dit is de WoonWijzerWinkel in Rotterdam. Het is de grootste duurzaamheidswinkel van Nederland. Inwoners van Nissewaard kunnen hier onafhankelijk advies krijgen over het verbeteren van de woning op allerlei gebieden zoals verlichting, isolatie, verwarming of zonnepanelen. Een kleinere versie van deze winkel, de WoonWijzerWagen komt naar Spijkenisse de komende weken. Op zaterdag 30 september staat deze op Winkelcentrum Waterland, waar de aftrap van de campagne Werk aan de Woning plaatsvindt. Aan de eerste 50 bezoekers wordt een gratis LED-lamp uitgedeeld. Informatie over de WoonWijzerWinkel staat op www.woonwijzerwinkel.nl.

Hierna staat de winkel op de volgende plaatsen:
Dinsdag 3 oktober, tussen 13.00 en 16.00, Winkelcentrum Waterland
Woensdag 4 oktober, tussen 13.00 en 17.00 uur Basisschool De Veenvlinder, Vlinderveen 221
Vrijdag 13 oktober, tussen 13.00 en 17.00 uur Karperveen, naast bushalte Vlinderveen

Meer informatie over het verbeteren van de woning kan men vinden op www.nissewaardwoont.nl.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant