Afbeelding

Plan Akkerranden ligt ter inzage

Gemeente 1.115 keer gelezen

De gemeente Nissewaard heeft een ontwerp voor het bestemmingsplan De Akkerranden voorbereid.

Door de beroepsprocedure tegen het bestemmingplan Molenweg Oudenhoorn (vastgesteld op 6 april 2016) is op 23 november 2016 bij besluit van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State het bestemmingsplan Molenweg Oudenhoorn vernietigd.

Vervolgens zijn de consequenties van de uitspraak besproken met de gebiedsontwikkelaar BPD (voorheen: Bouwfonds). In dat overleg is gezamenlijk geconstateerd dat op zich woningbouw op de onderhavige locatie mogelijk is en blijft. En is daarom in een nieuw bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan voorbereid dat de realisatie van 180 woningen mogelijk maakt.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de nieuwbouwlocatie 'De Akkerranden' gelegen ten noordwesten van de kern Oudenhoorn.

Het plangebied wordt ligt ingesloten tussen de Molendijk, de Molenweg, de Heullaan en een hoofdwatergang. Het plangebied is momenteel nog agrarisch in gebruik. Binnen het plangebied staat momenteel nog één gebouw, te weten een voormalige boerderij aan de Molendijk. Bij de ontwikkeling van het plangebied zal de bestaande bebouwing (gefaseerd) worden gesloopt worden. Het bestemmingsplan biedt een flexibele juridisch-planologische regeling voor de bouw van 180 woningen.

Als onderdeel van het (ontwerp)bestemmingsplan is een beeldkwaliteitsplan opgesteld dat ook ter inzage wordt gelegd en na vaststelling door de raad als beoordelingskader voor de Welstandscommissie dient voor toetsing van de toekomstige bouwplannen. Het plannummer  is NL.IMRO.1930.BPODHDEAKKERRANDEN-2001

Inzage
U kunt het ontwerpbestemmingsplan van 11 september tot 22 oktober 2017 inzien:
• op www.ruimtelijkeplannen.nl;
• op www.nissewaard.nl/ruimtelijkeplannen;
• op afspraak in het stadhuis, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse.

Reacties
U kunt tot 22 oktober 2017 een reactie (zienswijze) indienen. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk.

Een schriftelijke reactie stuurt u naar:

de gemeenteraad van de gemeente Nissewaard
Postbus 25
3200 AA Spijkenisse.

U kunt ook reageren via www.nissewaard.nl/ruimtelijkeplannen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant