Afbeelding

Oudenhoorn mag naar Hellevoetsluis, mits

Gemeente 332 keer gelezen

Spijkenisse - Vanavond bespreken de raadscommissies het voorstel van het college om onder voorwaarden akkoord te gaan met het voorstel van de provincie voor een grenscorrectie zodat Oudenhoorn deel kan uitmaken van de gemeente Hellevoetsluis.

Het college van Nissewaard wil akkoord gaat met het voorstel mits het bedrag van € 10,9 miljoen bij de grenscorrectie in één keer wordt uitbetaald en de provincie Nissewaard helpt om te komen tot een Masterplan, dat genoeg mogelijkheden biedt om Spijkenisse te versterken en de financiële gevolgen te neutraliseren. 

De gemeente wil aan de slag om een aantal wijken ook voor de toekomst aantrekkelijk te houden. Er moet een balans komen in de woningvoorraad en meer diversiteit. Daarnaast moeten er maatregelen genomen worden om de druk te verlichten die de grondexploitatie ondervindt.

De wens van het college om de grenscorrectie budgetneutraal uit te voeren, wordt voor een deel gehaald met de bijna 11 miljoen. Voor de komende zeven jaar is het gat in de begroting afgedekt. Het tekort voor de periode daarna moet opgevangen worden door de uitvoering van het Masterplan.

Uit de krant