Afbeelding

Rioolheffing aangepast

Gemeente 112 keer gelezen

Rozenburg - De Rotterdamse gemeenteraad heeft besloten de tarieven Rioolheffing voor de jaren 2010 tot en met 2013 naar beneden bij te stellen. De verlaging geldt met terugwerkende kracht en ook voor Rozenburg. Inwoners ontvangen een dezer dagen per post bericht. Door de nieuwe regelgeving kregen eigenaren van garageboxen te maken met een rioolheffing van een kleine € 200,-, het basistarief. Door het raadsbesluit gaat het basistarief voor kleine objecten (met een WOZ-waarde van minder dan € 40.000,-) met 80% omlaag. Eigenaren van deze objecten betalen dan per jaar nog geen € 40,-.

In deze periode ontvangen de eigenaren die voor de verlaging van het tarief in aanmerking komen een informatiebrief waarin vermeld wordt wat het nieuwe tarief is. Een week later ontvangen mensen een kennisgeving waarin staat wat de tariefsverlaging voor hen betekent. Mensen die het hogere tarief al betaald hebben krijgen het verschil terug.

Veel eigenaren maakten bezwaar tegen de aanslag Rioolheffing. Het besluit van de raad is echter geen uitspraak op een bezwaar. Bij de informatiebrief stuurt Belastingen daarom een formulier mee waarop u kunt aangeven of u uw bezwaar na de tariefsverlaging handhaaft of intrekt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant