Afbeelding

In grote lijnen tevreden over stad en buurt

Gemeente 113 keer gelezen

In 2012 heeft ca. 36% (ca. 2350) van de 6600 ondervraagde inwoners meegewerkt aan de tweejaarlijkse leefbaarheidsmonitor. De gemeente maakte afgelopen week de eerste resultaten bekend. In de komende periode wordt gewerkt aan de uitgebreide rapportage.

Over het algemeen zijn de inwoners tevreden over hun eigen buurt: ze gaven een 7,1. In 2008 lag dat cijfer met een 7,2 iets hoger, in 2010 met een 7,0 iets lager. De bewoners van Schenkel en Hekelingen zijn het meest positief over hun buurt. De Akkers-Centrum en Vriesland zijn het minst tevreden. Inwoners waarderen de wijkvoorzieningen het best en ergeren zich het meest aan vervuiling.

Driekwart van de bewoners voelt zich redelijk veilig in zijn buurt. Door criminaliteit wordt dat gevoel soms verstoord. De meeste ondervraagden geven aan verkeersoverlast door hard rijden en te weinig parkeerplaatsen te ondervinden. Het aanbod voor dagelijkse boodschappen en onderwijs in de wijk wordt goed beoordeeld, minder tevreden is men met aanbod aan jongerenactiviteiten.

Spijkenissers zijn over het algemeen gehecht aan hun buurt, vooral in Maaswijk-West en Hekelingen. Toch blijven betrokkenheid bij de buurt en de bereidheid om een bijdrage te leveren duidelijk achter.

Inwoners konden ook reageren op een mogelijk samengaan van de gemeente Bernisse en Spijkenisse. De ondervraagde Spijkenissers kozen uit de zes stellingen het intact blijven van het landschap en recreatieve mogelijkheden tussen de gemeenten het belangrijkst. De dienstverlening aan de burgers moet goed blijven en de dorpen moeten dorps blijven. De mogelijke grotere invloed van Spijkenisse in de regio vonden de ondervraagden niet zo belangrijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant