Afbeelding
Foto: gemeente Nissewaard

Gemeente Nissewaard stuurt kaart naar 18-jarigen

Gemeente 447 keer gelezen

Nissewaard - Jongeren in Nissewaard ontvangen vanaf nu rond hun verjaardag een felicitatiekaart van de gemeente. Hiermee worden zij geïnformeerd over wat er verandert als je achttien wordt. Ook is het een uitnodiging voor een financieel adviesgesprek met de gemeente.

Op de felicitatiekaart staat een QR-code die leidt naar de webpagina nissewaard.nl/bijna18. Een pagina met praktische en concrete informatie over wat er geregeld moet worden als je achttien wordt. Zoals bijvoorbeeld het afsluiten van een eigen zorgverzekering en het aanvragen van een DigiD. 

Financieel adviesgesprek

Achttien worden is een belangrijk moment. Als je achttien bent, ben je voor de wet volwassen. Dit brengt veel voordelen met zich mee, maar ook financiële verantwoordelijkheden. Een achttienjarige kan zonder toestemming een lening afsluiten en is zelf aansprakelijk voor schulden die hij of zij maakt. ‘We willen dat jongeren goed op de hoogte zijn van hun verantwoordelijkheden én hen helpen als ze er zelf niet uitkomen’, zegt wethouder Wouter Struijk. ‘Helaas raken veel jongeren vanaf hun achttiende in de financiële problemen. Voorkomen en vroegsignaleren van schulden is daarom ontzettend belangrijk. We nodigen achttienjarigen dan ook van harte uit voor een preventief financieel adviesgesprek met een medewerker van ons preventieteam.’

Cadeau 
Tijdens het adviesgesprek krijgen de achttienjarigen een verjaardagscadeau van de gemeente. Wethouder Struijk: ‘Omdat achttienjarigen al meer zelf moeten gaan betalen, geven wij ze een gratis Rotterdampas. Waarmee ze gratis of met hoge korting leuke dingen kunnen doen in Rotterdam en omgeving. We hopen jongeren hiermee extra te stimuleren in gesprek te gaan met een medewerker van ons preventieteam.’ Een afspraak maken voor een financieel adviesgesprek kan via telefoonnummer 140181 of via mail: preventie@nissewaard.nl.

Uit de krant