Afbeelding
Afb. gemeente Nissewaard

Prettig wonen dankzij goed beheer openbare ruimte

Gemeente 543 keer gelezen

Ruim 2,8 miljoen vierkante meter grasmaaien. Maar liefst 1.250 speeltoestellen onderhouden. En zo’n 850.000 vierkante meter verharde weg inspecteren. Het zijn zo maar een paar voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van het beheer van de openbare ruimte van gemeente Nissewaard.

Goed beheer van de openbare ruimte zorgt voor een prettige leef- en woonomgeving. Dit gaat over dagelijks onderhoud, maar ook over het vervangen van bepaalde voorzieningen. Denk hierbij aan het herstraten van jaren negentig wijken en aan het vervangen van verouderde straatverlichting door duurzame ledverlichting. Ook het vervangen van 20 kilometer aan beschoeiingen is een goed voorbeeld van een vervangingsproject. Op deze infographic ziet u wat er allemaal onder het beheer van de openbare ruimte valt.

Integrale aanpak
Omdat de openbare ruimte hét visitekaartje is van gemeente Nissewaard, waren er tot voor kortmeerdere beheerplannen waarin staat beschreven wanneer wat aan de beurt is voor onderhoud of vervanging. Inmiddels zijn al deze plannen samengevoegd in één integraal uitvoeringsplan. Het voordeel hiervan is dat alles in samenhang wordt aangepakt en dat er meteen naar mogelijkheden voor energiebesparing, circulariteit, klimaatadaptatie en maatschappelijke meerwaarde wordt gekeken.

Komende jaren
Volgens deze integrale aanpak gaat de gemeente de komende jaren voor ruim 50 miljoen euro aan investeringen en groot onderhoud uitvoeren. Er staan onder andere 35 herstraat- en/of reconstructieprojecten op het programma en de gemeente gaat 77 bruggen, vlonders, damwanden en viaducten vervangen. Ook worden er 60 speelplaatsen opgeknapt en verbeteren we de groenstructuur en parken. Op de webpagina’s www.nissewaard.nl/beheerbruggen en www.nissewaard.nl/werkinuitvoering leest u daar meer over.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant