Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Aanmelden evenementen 2021

Gemeente 284 keer gelezen

De gemeenten van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond moeten jaarlijks de evenementen voor het volgende jaar aanmelden bij de Veiligheidsregio. Van de evenementen die jaarlijks terugkomen is al een overzicht. Nieuwe initiatieven voor een evenement in 2021 moeten vóór 5 oktober 2020 bij afdeling Vergunningen van de gemeente worden aangemeld.

Het gaat hierbij met name om evenementen met een verhoogd of hoog risico (de zogenoemde B en C evenementen) en de meer complexere evenementen waarvoor, bijvoorbeeld verkeersmaatregelen moeten worden genomen en/of verkeersregelaars worden ingezet.

Regionale evenementenkalender
De aangemelde evenementen plaatst de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op de voorlopige regionale evenementenkalender. Hulpdiensten kunnen aan de hand van dit overzicht hun capaciteit regionaal afstemmen. De definitieve regionale evenementenkalender wordt in januari vastgesteld. Dan pas weet de organisator of het evenement op de beoogde datum kan plaatsvinden.

Plaatsen op de kalender houdt niet automatisch in dat daar ook een evenementenvergunning voor kan worden afgegeven. Het aanvraagproces, de termijnen die gelden voor het indienen en het behandelen van de aanvraag en het beleid dat wordt gehanteerd, staan beschreven in het evenementenbeleid van gemeente Nissewaard.

Covid-19
Indien de Covid-19 maatregelen op de door uw gekozen datum nog van kracht zijn, kan het betekenen dat een evenement niet kan doorgaan. De gemeente Nissewaard moet zich houden aan de geldende noodverordening en of opgelegde maatregelen vanuit de overheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant