Afbeelding
Foto: pixabay.com

Nissewaard start proefproject 'Klimaat in eigen tuin'

Gemeente 491 keer gelezen

Spijkenisse - Op 1 oktober start gemeente Nissewaard met het proefproject ‘Klimaat in eigen tuin’. Bewoners van (delen van) de buurten Kikkerveen en Beverveen in Spijkenisse kunnen een financiële vergoeding aanvragen om hun tuin aan te passen aan extreem weer. 

Vergoeding onderdeel van proefproject
Deze vergoeding is onderdeel van een proefproject in (delen van) de buurten Kikkerveen en Beverveen in de wijk Waterland in Spijkenisse. Het proefproject start op 1 oktober en duurt tot 15 mei. In dit proefproject vergelijkt de gemeente twee verschillende manieren om inwoners te stimuleren. In het deel in Beverveen krijgen de inwoners een financiële vergoeding van maximaal € 200,- aangeboden om hun tuin aan te passen aan het veranderende klimaat. In het proefgebied in Kikkerveen krijgen de inwoners deze vergoeding ook aangeboden, aangevuld met diverse vormen van voorlichting over hoe ze verschillende maatregelen kunnen uitvoeren.

Waarom dit proefproject?
Ook in de gemeente Nissewaard merken we de gevolgen van klimaatverandering, zoals veel water op straat door hevige regenval en hittegolven waardoor de temperatuur in huis en tuin hoog oploopt. De gemeente en het Waterschap Hollandse Delta spelen een belangrijke rol om Nissewaard klimaatbestendig te maken. Maar een groot deel van het grondgebied binnen de gemeente is privéterrein. Ook inwoners kunnen een steentje bijdragen, door hun tuin aan te passen aan extremer weer. Dit kan met kleine maatregelen, zoals het plaatsen van een regenton, of het vervangen van tuintegels door planten. Daar wil de gemeente graag in ondersteunen. In dit proefproject onderzoekt de gemeente hoe dit het beste kan worden gedaan. De lessen uit dit proefproject worden landelijk gedeeld en gebruikt voor het opzetten van een (financiële) regeling voor heel Nissewaard.

Feestelijke aftrap proefproject op Burendag, 26 september
Op Burendag kunnen bewoners tussen 11.00 -15.00u inspiratie opdoen in een klimaatbestendige pop-up tuin op het parkeerhofje tegenover Beverveen 540. Om 11.00 uur zijn wethouders Bal en Mijnans en heemraad Johan van Driel (Waterschap Hollandse Delta) aanwezig om het proefproject officieel te starten. In de aanwezige pop-up tuin kunnen bewoners heel concreet zien hoe een tuin eruit kan zien, die aangepast is aan het klimaat. De pop-up tuin wordt ter beschikking gesteld door Waterschap Hollandse Delta. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant