Afbeelding
Foto: Bas van der Wel

Burgemeester uit zorgen over coronabesmettingen

di 28 jul 2020, 17:38 Gemeente

Beste Nissewaarders,

We zien dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer stijgt. Ik maak mij zorgen over deze stijging en ik hoop dat u dat ook doet. 

Het is nog steeds heel belangrijk dat we allemaal de maatregelen in acht nemen. Houd anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen, blijft thuis en laat u vooral testen als u klachten heeft. Duidelijke maatregelen, duidelijk advies. Dit doen we samen want alleen samen krijgen we corona onder controle. Totdat er een vaccin is, zullen we echt met elkaar de maatregelen in acht moeten nemen. 

Ik zie steeds vaker mensen de maatregel van 1,5 meter afstand negeren. Ik zie mensen die elkaar handen geven, omhelzen zelfs. Ik hoor van jongeren die feesten geven, ook al zijn ze boven de achttien. Alle winkels en sportverenigingen waar alles zo netjes staat aangegeven, alle pijlen en richtlijnen, ze zijn er om u, en daarmee ons, te beschermen. We moeten ons realiseren wat er op het spel staat als het coronavirus weer als een golf over ons heen komt. 

Het gevoel van samen is, zo lijkt het wel, een beetje aan het wegebben. Maar denk eens aan wat een tweede lockdown betekent. Een tweede golf betekent dat onze ouderen gevaar lopen, de samenleving mogelijk opnieuw ‘op slot’ moet, dat treft heel direct de horeca, winkels, kappers, sportverenigingen, sportclubs en kan weer gevolgen hebben voor veel van onze ondernemers en hun werknemers met alle gevolgen van dien.

Dus mensen, hou je aan de maatregelen! Laten we er met elkaar voor zorgen dat er geen tweede lockdown komt. Dat vraagt zelfbeheersing van ons allemaal. Maar we kunnen dit ook alleen met elkaar.

Burgemeester Foort van Oosten

Uit de krant