Extra miljoen beschikbaar voor Starterslening | GrootNissewaard.nl
Logo grootnissewaard.nl
Foto: pixabay

Extra miljoen beschikbaar voor Starterslening

  •   50 keer gelezen   Gemeente

Vorige week is er in de voorbereidende raadscommissie Leefomgeving unaniem positief geadviseerd over het voorstel van het college om een extra miljoen euro vrij te maken voor de Starterslening.

Op 13 november neemt de gemeenteraad hierover een definitief besluit.

Voor de periode 2018 t/m 2020 stelde de raad al een krediet van 1,5 miljoen euro beschikbaar. Terwijl pas twee jaren van deze driejaarlijkse periode verstreken zijn, komt het einde van het budget al in zicht. Reden voor het college om de raad voor te stellen het budget te verhogen. Wethouder Jan Willem Mijnans is blij met de ontwikkeling: 'Het is positief om te zien dat we als gemeente onze jongeren kunnen helpen bij hun eerste stap op de woningmarkt. Starters hebben het in de huidige woningmarkt lastig, dus een extra steuntje in de rug komt dan zeker van pas.'

In 2018 zijn de voorwaarden voor de Starterslening gunstiger geworden. Het maximale leenbedrag is opgehoogd naar 30.000 euro, de verplichte verkopersbijdrage is afgeschaft en de aanvraagprocedure is versoepeld. Daarnaast betaalt men de eerste drie jaar nog steeds geen rente en aflossing over de lening.

Geïnteresseerd? Bel 14 0181 of kijk op www.nissewaard.nl/starterslening.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Meer berichten