Foto: Starsquid
Foto: Starsquid

Dagdroom mee met Di-rect's Daydream Tour

Entertainment 155 keer gelezen

Spijkenisse - Op 12 maart staat één van de meest succesvolle rockbands van Nederland in de grote zaal van Theater De Stoep: Di-rect.

De band is opgericht in 1999 en bestaat inmiddels dus 15 jaar. De tieners van toen zijn mannen geworden en ook hun muziek is gegroeid. De huidige samenstelling bestaat uit Jamie Westland (drums), Frans 'Spike'van Zoest (gitaar), Bas van Wageningen (basgitaar), Marcel Veenendaal (zang) en Vince van Reeken (toetsen).

Dichtbij publiek
Leadzanger Marcel Veenendaal had ver voor de band het theater inging al een een idee hoe de tournee aangepakt moest worden: dichtbij de fans.'We hebben een soort huiskamer gebouwd waarbij de liedjes centraal staan', leg Bas van Wageningen het idee van Marcel uit. 'We willen dicht bij de mensen zijn.' Wie de Facebookpagina van de band bekijkt, ziet dat ze om hun huiskamer in te richten, een aantal kringloopwinkels bezocht heeft.

Andere muziek dan op festival
Op een festival moet de band de aandacht van het publiek in korte tijd weten te trekken. In het theater kan er meer aandacht zijn voor de inhoud. 'We willen de muziek laten horen waar we op een festival niet aan toekomen. Hier hebben we de ruimte en de tijd om als band alles te delen wat ons bezig houdt en inspireert.

Chronologisch overzicht
Het concert begint klein en ingetogen. Ook de instrumenten zijn anders; meer akoestisch. 'We bestaan in deze samenstelling vijf jaar en we willen de afgelopen vijf jaar muzikaal in chronologische volgorde voorbij laten gaan.' Dus van het eerste album die ze in de huidige samenstelling hebben opgenomen tot de vorig jaar uitgekomen 'Daydreams in a Blackout', maar ook de muziek die ze het afgelopen jaar hebben gecomponeerd: muzikale hoogtepunten en nieuw repertoire.

Inhoud is belangrijk
'Het gaat om de essentie van de liedjes. Wij vertellen ons verhaal aan de hand van de liedjes.' Zelf noemen ze het verduisterde dagdromen die hun bestaansrecht zoeken in de ether. Op een festival brengt de band een dwarsdoorsnede van haar repertoire, maar In een theater hoef je je volgens Bas t niet te beperken. 'Theater is bij uitstek de plek om te spelen met dynamiek, we kunnen veel kleiner gaan dan op een festivalweide of in de club, waardoor hard daarna nog bombastischer voelt. Dit stelt ons in staat een hele mooie intense avond neer te zetten.'

Kaartverkoop
De Daydream Tour is te zien op donderdag 12 maart, 20.15 uur. Kaarten à € 26,50/CJP, 65+ € 25,50 (incl. consumptie & garderobe) zijn te bestellen via www.theaterdestoep.nl of 0181-652222.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant