The Butler, het verhaal van Eugene Allen. Foto PR.
The Butler, het verhaal van Eugene Allen. Foto PR.

Bibliotheek draait The Butler

Entertainment 111 keer gelezen

Spijkenisse - Op woensdag 18 februari om 13.30 uur draait de bibliotheek de film The Butler.

De film vertelt het verhaal van Cecil Gaines en zijn vrouw Gloria. Een Afro-Amerikaans gezin in Washington. We volgen het leven van butler Cecil, die gedurende drie decennia acht Amerikaanse presidenten diende. Hij is ongeschoold, maar doorzettingsvermogen helpt hem een baan te krijgen in het Witte Huis. Hier werkt hij zich omhoog en wordt hij steeds belangrijker voor de presidenten.

The Butler laat uitgebreid zien hoe de gebeurtenissen uit de geschiedenis invloed hadden op het gezin. De dood van John F. Kennedy, de Vietnamoorlog en de burgerrechtenbewegingen, zorgen telkens weer voor een schok in de familie. Vooral omdat de zoon van de butler deel uit maakt van een burgerrechtenbeweging die totaal tegen het onderdanige werk van butlers is.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Eugene Allen, die vanaf 1952 daadwerkelijk butler was van acht Amerikaanse presidenten, waaronder Richard Nixon, John F. Kennedy en Ronald Reagen.

Entreekaarten à € 5,--zijn tijdens de service-uren verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant