Ariane Schluter is Lucia de Berk in de film Lucia de B. Foto: Pief Weyman.
Ariane Schluter is Lucia de Berk in de film Lucia de B. Foto: Pief Weyman.

Boek & Film: Lucia de B. (+ VIDEO)

Entertainment 508 keer gelezen

Spijkenisse - Nieuw in het programma van De Boekenberg is Boek & Film. Iedere derde woensdag van de maand tussen 13.30 en 15.30 wordt er in de filmzaal een boekverfilming vertoond. Een maand voorafgaand aan de filmvoorstelling liggen er meerdere exemplaren van het boek in de bibliotheek, zodat iedereen de kans krijgt om het te lezen. Na de filmvertoning gaat u samen met anderen in gesprek over het boek en de film.

Lucia de B.
De eerste film is Lucia de B. Het waargebeurde verhaal van de verpleegster die onterecht gevangen zat voor zeven moorden op baby's en bejaarde mensen. Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer betrokken is bij een onverklaarbaar sterfgeval. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaresse Judith krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de 'Engel des Doods', zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ondanks dat er geen sporen waren, wordt Lucia dankzij een bloedtest veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden vraagtekens gezet.

Entreekaarten à € 5,-- zijn tijdens de service-uren verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant