De tuin achter het ambachtsherenhuis in Abbenbroek.
De tuin achter het ambachtsherenhuis in Abbenbroek.

Ontdek Nissewaard tijdens Open Monumentendag: tuin Ambachtsherenhuis

Cultuur 13 keer gelezen

Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Nissewaard! Op 12 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

Kunst en Ambacht
De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners in de diverse kernen. De komende weken stellen de deelnemers aan de Open Monumentendag in Nissewaard zich aan u voor.

Ambachtsherenhuis Abbenbroek
Het huis is gebouwd in ca 1490 nadat de Hoeken onder leiding van jonker Frans van Brederode het kasteel, de woontoren, die nu onder de Vijverstraat ligt, hadden verwoest. De dorpen Heenvliet en Abbenbroek zijn in 1489 verbrand.Het eerste huis was een middeleeuws huis met twee daken. In 1768 is het huis gemoderniseerd door Lucas Willem van Essen, die het huis van de huidige voorgevel en het monumentale hek heeft voorzien.

Van het landgoed ambachtsherenhuis Abbenbroek is het wandelpad door het achterliggende plantsoen overdag geopend; op Monumentendag is de privé voortuin als extra geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant