Ook de Michaelkerk doet mee aan Open Monumentendag.
Ook de Michaelkerk doet mee aan Open Monumentendag.

Ontdek Nissewaard tijdens Open Monumentendag: de Michaelkerk

Cultuur 30 keer gelezen

Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Nissewaard! Op 12 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

Kunst en Ambacht
De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners in de diverse kernen. De komende weken stellen de deelnemers aan de Open Monumentendag in Nissewaard zich aan u voor. 

Michaëlkerk
U bent van harte welkom om dit markante kerkgebouw uit 1963 in de wijk Schiekamp - Hoogwerf te bekijken.  Er zijn diverse activiteiten, kinderspelen en natuurlijk is er weer een springkussen.  Daarnaast trakteert de kerk u op koffie, thee, limonade en popcorn.

De Michaëlkerk is ruim vijftig jaar geleden gebouwd als wijkkerk in  Spijkenisse Noord.  Kenmerkend voor de bouw van die tijd is de grote hoeveelheid beton die in de  kerk verwerkt is. Het kerkgebouw heeft een 15,55 meter hoge toren met een bronzen luidklok.

 De Michaëlkerk is samen met de Dorpskerk eigendom van de PKN wijkgemeente de  Brug.

Uit de krant