Winkel Mak, waar de tijd stil is blijven staan.
Winkel Mak, waar de tijd stil is blijven staan.

Ontdek Nissewaard tijdens Open Monumentendag: Winkel Mak

Cultuur 157 keer gelezen

Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Nissewaard! Op 12 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

Kunst en Ambacht
De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners in de diverse kernen. De komende weken stellen de deelnemers aan de Open Monumentendag in Nissewaard zich aan u voor. 

Groentewinkel dames Mak
De vader van de dames, Jan Mak, is waarschijnlijk rond 1911 samen met zijn vrouw Aagje van Bodegom met deze winkel begonnen. Hij huurde het pand voor 2 gulden per week van burgemeester Mees die in de woning er naast woonde. Toen vader Jan en moeder Aagje overleden waren zijn de zussen gezamenlijk verder gegaan, tot ongeveer eind tachtiger jaren.  Inmiddels zijn beide zussen, Klaasje en Antje,  overleden en de winkel is nu een museumwinkel/woning.  Er zijn openstellingen voor bezoekers en scholieren. Stichting Mak verzorgt de openstelling van het pand en heeft een educatieve/culturele/historische doelstelling voor Nissewaard en omgeving.

Op Open Monumentendag is Museumwinkel/Woning Mak, Voorstraat 26, 3201 BB Spijkenisse geopend van 10.00 uur t/m 17.00 uur.

Voor het thema van Open Monumentendag, Kunst en Ambacht, wordt er weer een tentoonstelling georganiseerd in de bedstee. Hier worden voorwerpen/attributen tentoongesteld die met oude ambachten te maken hebben.  De kunst wordt vanzelfsprekend niet vergeten

Normale openingstijden: elke 1e zaterdag van de maand van 12.00 tot 16.00 uur.

Vrijwilligers van de Zuidwester verkopen op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur Mak-souvenirs gemaakt door medewerkers van de Zuidwester.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant