Filmzaal De Hoog waar het oude Spijkenisse tot leven komt.
Filmzaal De Hoog waar het oude Spijkenisse tot leven komt.

Ontdek Nissewaard tijdens Open Monumentendag: Filmzaal De Hoog

Cultuur 101 keer gelezen

Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Nissewaard! Op 12 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

Kunst en Ambacht
De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners in de diverse kernen. De komende weken stellen de deelnemers aan de Open Monumentendag in Nissewaard zich aan u voor.

Filmzaal de Hoog
Filmzaal de Hoog is van ouds een plek waar de mensen elkaar ontmoeten en met elkaar willen praten, daar zal ruimte voor zijn aan een grote tafel. Foto's, informatie en gereedschap uit Spijkenisse zullen helpen bij het ophalen van herinneringen.

Het thema Kunst en Ambacht leidt tot een afwisselende tentoonstelling. Er zal kunst te zien zijn met Spijkenisse als onderwerp. Daarnaast is er kunst opde  foto gezet die in Spijkenisse te zien is. De voorkeur van de organisatie heeft de kunst die pas bij het tweede kijken als kunst herkent wordt.

Het ambacht laten ze zien door middel van gereedschap van verschillende oude beroepen die in Spijkenisse beoefend werden. Verder laten ze foto's zien van deze beroepen en informatie over verschillende bedrijven in Spijkenisse.

Foto's van het oude Spijkenisse zullen zeker te zien zijn om de herinnering weer op te graven. De fototentoonstelling is in beide gedeeltes van de filmzaal en ze hopen dat ze oude films kunnen vertonen. Aan de tentoonstelling wordt nog gewerkt, dus kom kijken en laat u verrassen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant