Dikkie Dik, voorlezen uit dit boek is een van de activiteiten van Stemmen uit Spijkenisse.
Dikkie Dik, voorlezen uit dit boek is een van de activiteiten van Stemmen uit Spijkenisse.

Ontdek Nissewaard tijdens Open Monumentendag: Stemmen uit Spijkenisse

Cultuur 29 keer gelezen

Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Nissewaard! Op 12 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

Kunst en Ambacht
De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners in de diverse kernen. De komende weken stellen de deelnemers aan de Open Monumentendag in Nissewaard zich aan u voor.

Stemmen uit Spijkenisse
Dit jaar zijn er drie locaties in Spijkenisse waar geluisterd kan worden naar een activiteit van Stemmen uit Spijkenissse.

10.00-10:45 uur en 14:00-14:45 uur: De Boekenberg, Markt 40. 'Dikkie Dik en de taart' door Joes Boonen (vanaf 2 jaar). Toegang: ouders en kinderen € 3,50 p.p.

Dikkie Dik is jarig.
Op tafel staat een grote taart.
Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker!
Hij neemt nog een hap en nog één…
Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet..
De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart.
Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis.
Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

'Dikkie Dik en de taart'. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

13:00-13:45 en 14:15-15:00 uur: Theater de Stoep, Theaterplein 1. Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet.

Toon Tellegen schrijft verhalen, gedichten, proza en toneelstukken voor kinderen en volwassenen. Zijn boeken zijn vaak bekroond met een Gouden of Zilveren Griffel en andere prijzen. In 2007 kreeg hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre. Gitariste, componiste en bandleider Corrie van Binsbergen, organiseert sinds 2003 literaire concerten met schrijvers als Remco Campert, Kees van Kooten, Ramsey Nasr en Toon Tellegen. De samenwerking met Toon Tellegen beviel zo goed, dat er met Tellegen een vaste groep is ontstaan: Het Wisselend Toonkwintet. Sinds 2006 touren zij met groot succes langs de Nederlandse en Vlaamse theaters.

15:30-16:15 uur: 't Oude Raadhuys (Galerie RAR).  Noordeinde 7: Lieke Marsman

Lieke Marsman (1990) is een Nederlandse dichteres, woonachtig te Amsterdam. Op de site tirade.nu becommentarieerde en vertaalde ze middels een blog het werk van generatiegenoten. In 2010 verscheen haar debuut Wat ik mezelf graag voorhoud dat een jaar later onder meer de C. Buddingh'-prijs won. Van het boek werden meer dan 3.000 exemplaren verkocht. Vanaf januari 2013 maakt Marsman deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Tirade. Haar tweede bundel De eerste letter verscheen in januari 2014 en gaat over angstaanvallen. 

Uit de krant